Metamedisin

Et online magasin

Forbrukslån

Forbrukslån – det har aldri vært enklere

21/10/2016 MadEye Digital 0 Comments

Det har aldri vært enklere å forbruke penger enn det er i dag. Verden er full av muligheter til å kjøpe det du behøver og det du ønsker. Både i vanlige butikker og på nett har du tilgang til produkter fra hele verden. I tillegg er det muligheter til å kjøpe også om du ikke har penger, da finner du også mange muligheter til å ta opp forbrukslån på nett.

Forbrukslån får du fra noen tusen kroner og opp mot en halv million. Det er dermed mulig å finansiere det meste du ønsker å kjøpe. Ny jakke, iPad, motorsykkel eller refinansiering av andre lån til et større. Særlig mindre lån er det veldig lite muligheter for å få i din vanlige bank, og det er her forbrukslån har sin største misjon. At lånebeløpene nå er opp mot en halv million øker bruksmulighetene.

Søknadene er enkle og bevares som regel raskt. Det er standard undersøkelser av alder, bosted og økonomi som gjennomføres før du gis et svar. Alle finansinstitusjoner som tilbyr slike lån er tilgjengelig på internett og det gjør det greit å søke frem. Deretter vurderer du hvilke tilbyder som gir deg det du er ute etter.

De relativt små variasjonene i betingelsene er viktige og bestemmer om du skal få lån, til hvilke vilkår (renter og gebyr) samt tilbakebetalingstiden. Denne jobben kan du selvsagt gjøre selv, med å gå igjennom de ulike tilbudene og gjøre deg opp vurderingen. Et annet alternativ er å finne en nettside som gjør dette for deg. Og det er nesten like mange sider som vurderer og sammenstiller tilbudene fra de ulike tilbyderne som det finnes tilbydere. Merk at alle slike nettsider som sammenligner ulike lånetilbud ikke nødvendigvis er helt objektive – rådet blir da selvsagt å sjekke på flere ulike sider.

Dette er lån uten sikkerhet og du behøver derfor ikke innhente takster mv. for legge frem for finansieringsinstitusjonen. De låner ut pengene uten sikkerhet og legger seg ikke i hva du bruker pengene til. Det de selvsagt bryr seg om er at du betaler tilbake pengene inklusive renter. Evner du ikke betale påløper ytterligere gebyr og renter, samt at kravene sendes til inkasso. Det ønsker du ikke for da blir lånet å koste betydelig mer enn det smaker.

Betaler du renter og avdrag som planlagt forsvinner lånet etter hvert. Du har fått kjøpt det du ønsket og når lånet er nedbetalt er alle spor av lån borte. Lånet har fullført sin funksjon, og alle er forhåpentligvis fornøyd.

Pass på at lånet fremkommer med både saldo og rente på din selvangivelse. Dette går som regel automatisk, men alltid viktig å kontrollere. Det skjer at rapportering fra finansieringsinstitusjonen feiler og da må du passe på. Redusert skatt med 27 % av rentekostnaden er alltid verdt å ta med seg, ingen vil betale mer skatt enn nødvendig. Og har du positiv formue så vil det også være viktig å få med gjelden slik at formuesskatten også blir riktig.

#Forbrukslån

Previous Post

Next Post