Metamedisin

Et online magasin

Komfyr

Komfyr

28/11/2018 MadEye Digital 0 Comments

Komfyren er en viktig del av enhver husholdning. Platetoppene og ovnen er sentrale i det aller meste av matlaging, og en komfyr varer som regel svært lenge, ofte i 10-20 år eller enda lenger ved optimal bruk. Det sier seg derfor selv at det er viktig å kjøpe en komfyr med riktig kvalitet og pris når man skal gjøre en slik investering som man skal leve med over lang tid.

Det er mange som tror at alle komfyrer er grunnleggende like, har samme standardiserte mål, og bare kan plasseres på ett sted på kjøkkenet. I dag er imidlertid dette ikke helt riktig lenger, for verden har blitt mer variert og fleksibel. Det innebærer at du selv i stor grad kan velge hvor stor komfyr du trenger, og hvor du ønsker å sette den.

For eksempel kommer platetoppene i dag ofte med sin egen strømtilførsel og har egne styringspaneler som gjør at den i prinsippet kan fungerer helt uavhengig av stekeovnen. Å kjøpe en komfyr trenger derfor ikke alltid å innebære at de to delene skal henge sammen. Du kan sette sammen de to uavhengig av hverandre, eller velge en integrert løsning. Det er med andre ord opp til deg selv om du vil ha en mer tradisjonell variant eller i større grad vil forsøke å skreddersy komfyren til ditt eget kjøkken og egne behov. Standard platetopper er 60 cm, men du finner dem i hele spennet fra 30 til 120 cm. Skal du ha en platetopp som ikke passer inn i standardkjøkkenet, kan du imidlertid bli nødt til å gjøre noen praktiske oppgaver selv, som å skjære til innredningen.

Når det gjelder selve stekeovnen, finnes det også mange ulike varianter. Noen av dagens ovner har såkalt pyrolyse, som betyr at ovnen renser seg selv. Det innebærer rett og slett at du kjører et eget program som skrur opp varmen veldig høyt og brenner opp alt inne i ovnen. Da må det også være en katalysator som sørger for at lukten som dette forårsaker blir filtrert bort.

Et rimeligere alternativ er en komfyr med belegg som gjør det enkelt for deg selv å vaske komfyren når det er behov for det. Med et slikt belegg er det egentlig minimal innsats som kreves, så dette kan være et godt alternativ.

På moderne ovner finnes det også mange spennende innstillinger og programmer som du kan bruke. Før du kjøper, kan det være lurt å tenke over hvor mange slik du egentlig trenger, og hvilke som virkelig vil være viktige å ha til hverdag og festmiddag.

Previous Post

Next Post