Metamedisin

Et online magasin

Lag en ny garderobeløsning, og rydd opp i rotet

31/08/2021 MadEye Digital 0 Comments

Har du mistet kontrollen over innholdet i garderoben? Eller føler du at det aldri er nok plass til de nyvaskede plaggene? Da er det kanskje på tide å oppgradere garderoben, og samtidig redusere mengden klær. De aller fleste kan klare seg fint med bare en brøkdel av det som tar opp plass i skuffer og skap.

Begynn helt på nytt

Det kan fremstå som dramatisk å skifte ut hele garderobeløsningen, men i noen tilfeller kan det uten tvil være løsningen. Standard garderober, av enkleste og rimeligste type fra året da boligen ble bygget, tar fortsatt opp verdifull plass i mange norske hjem. Oppsettet med en mengde åpne rom, sammen med en eller to stenger, er neppe den beste løsningen for noen.

Ledende leverandører som AUBO Kjøkken, Bad, Vaskerom og Garderobe kan tilby en mengde forskjellige løsninger. Det er for eksempel mulig å hente moduler fra kjøkkeninteriør – se mer her, og bli inspirert.

Hvor mange plagg trenger du egentlig?

Å telle antall plagg i garderoben kan være en sjokkerende opplevelse. De aller fleste av oss har noen favorittplagg som brukes om og om igjen, samtidig som 90 % av innholdet i garderoben ikke brukes. Det finnes mange måter å rydde opp i en slik uoversiktlig situasjon, og det er selvfølgelig ikke for alle å legge om til et strengt regime med en ekstremt begrenset garderobe. Samtidig er det mulig for alle å gjøre noen enkle grep:

  • Gå igjennom klærne dine, og gi bort de som du verken har brukt det siste året eller har noe følelsesmessig forhold til.
  • Etabler et hardt eller mykt innkjøpsstopp, der du enten ikke kjøper noe i det hele tatt, eller alltid rensker ut tilsvarende det du kjøper.

Å rydde opp i en uoversiktlig garderobe gir ikke bare bedre kontroll over hva du egentlig har, det kan dessuten gjøre at du sparer både penger og miljøet.

Previous Post

Next Post