Metamedisin

Et online magasin

Sjekk nyheter som en del av rutinen din

23/02/2022 Morten Underdahl 0 Comments

Når vi snakker om nyheter, er det kanskje ikke så relevant å snakke om mental helse. Det er i hvert fall ikke det temaet du kanskje tenker på aller først når det er snakk om nyheter. Men faktisk er spørsmålet om nyheter og hvor ofte man sjekker nyhetene, noe som påvirker den mentale helsen vår, så det er faktisk en fordel å ha et bevisst forhold til dette. Dette er noe som har vist seg å være spesielt relevant under pandemien, noe som har satt fokus på dette.

Det er mage som liker å følge med på Nyheter 24 timer i døgnet, men dette har vist seg å ikke være så veldig bra for den mentale helsen vår. For til tross for at det er utrolig viktig å følge med på hva som skjer i verden, kan det også bli litt for mye. For nyhetene snakker mest om negative ting, og hvis vi sjekker nyhetene hele tiden, kan det fort begynne å føles som at fokuset vårt sentreres rundt det negative – i stedet for å få med oss den viktige informasjonen i nyhetene og deretter komme seg videre i dagen.

Optimer rutinene dine

De negative påvirkningene av å sjekke nyhetene hele tiden er noe du kanskje ikke legger merke til at har noe med det å gjøre, så det å etablere gode rutiner rundt det å sjekke nyheter er noe av det beste du kan gjøre for deg selv.

Sjekk for eksempel nyhetene når du drikker kaffe om morgenen, i lunsjen og på kvelden i stedet for å sjekke nyheter hver gang du tar opp telefonen din. Eller hold deg til å sjekke nyhetene en gang om dagen – sannsynligheten for at du går glipp av noe viktig hvis du gjør dette er veldig liten.

Previous Post

Next Post