Metamedisin

Et online magasin

Norske penger

Hvordan unngå at forbruket ditt øker

18/11/2016 MadEye Digital 0 Comments

Det finnes enkelte situasjoner i livet som gjør at pengeforbruket ditt øker, som økt lønn eller at du og din partner blir foreldre. Men det er mye du selv kan gjøre for å unngå at forbruket ditt øker drastisk i slike situasjoner. Vi har samlet en kort oversikt over hvilke situasjoner i livet som ofte fører til at man øker forbruket sitt, og hva man eventuelt kan gjøre for å unngå et økt pengebruk. Kilden er forbrukerservice www.MONEYBANKER.com/no.

Økt lønn

Du har fått lønnsforhøyelse i jobben, eller kanskje fått en ny stilling som betaler bedre enn din forrige. Eller er du nyutdannet og har akkurat fått din første faste jobb? I slike situasjoner vil det være naturlig å bruke mer penger – desto mer man har, desto mer bruker man. Men selv om du nyter godt av en høyere inntekt, så er det likevel viktig å ikke bruke penger uforsvarlig, og det finnes mange utgifter i hverdagen som lett kan unngås. Husk for eksempel å alltid betale kredittkortregninger ved forfall for å unngå høye renteutgifter. Og det er viktig å alltid ha en god oversikt over hvor mye penger som både går ut og inn på kontoen hver måned.

Nylig fått barn

Det sier seg selv at et ekstra familiemedlem automatisk vil føre til høyere utgifter for en familie. Å få barn er noe av det største mange opplever, og ofte kan ingenting føles bedre enn å legge pengene på nye produkter, klær og leker til den lille. Men før du velger å kjøpe den dyreste barnesengen eller et hav av klær, bør man spørre seg selv om man ønsker å bruke mest mulig penger på barnet nå, eller om du heller ønsker å spare penger som barnet kan bruke når hun eller han blir større.

Tatt opp lån

Når man tar opp et lån, enten dette er et forbrukslån eller et annet type lån, vil enkelte noen ganger føle at de har mer penger på konto, og kan derfor øke forbruket sitt. Husk at et lån er penger som skal betales tilbake, og som du har tatt opp fordi du ønsker å bruke de på noe spesifikt. Når du tar opp et forbrukslån vil du som regel ikke behøve å informere om hva du ønsker å bruke pengene til, og i slike situasjoner er det viktig at du bruker pengene du har lånt forsvarlig og lager en tilbakebetalingsplan slik at du blir gjeldfri så fort som mulig.

Flytter til storbyen

Det koster som regel mer penger å kjøpe eller leie bolig i de større byene i Norge, og de fleste vil oppleve at forbruket øker når man velger å bosette seg i storbyen. Dersom du flytter til en by hvor det koster mer å leve sammenlignet med andre steder, så er det viktig å sette prioriteringer i hverdagen. Ønsker du å bo sentralt, men mindre? Eller syns du det er bedre å bo litt i utkanten av byen, men ha mer plass? Ta et steg tilbake og tenk over hva du setter mest pris på i hverdagen, og tilpass utgiftene dine etter dette.

Les om boligpriserne i oktober på Hegnar.no.

Og husk at det alltid vil lønne seg å spare penger i hverdagen. Du vet aldri når det vil dukke opp et uforventa utgift, og dersom du har spart mye penger kan du også bruke de til å nedbetale lån raskere.

 

#god økonomi

Previous Post

Next Post