Metamedisin

Et online magasin

Velg riktig seng

19/04/2021 MadEye Digital 0 Comments

Det å velge en seng handler ikke bare om de kvalitetene sengen skal ha, men også om hvordan den ser ut. For forskning viser at estetikk og visuelt uttrykk faktisk har mye større betydning enn det man har trodd. Så valget av seng er ikke noe som bør overlates helt til tilfeldighetene. 

Det å velge for eksempel en vakker kontinetalseng med et enkelt uttrykk er derfor ikke bare fint på soverommet, man kan faktisk være med å gi rommet den følelsen av ro som man trenger for å sovne litt lettere. 

Gi soverommet ekstra oppmerksomhet 

Det er kanskje ikke noe alle tenker over, men hvordan vi har det rundt oss, påvirker faktisk hvordan vi har det. Forskning viser at det påvirker oss i mye høyere grad enn det vi selv er klar over, og det er derfor det er så stor forskjell på om vi har det rotete eller ryddig rundt oss for eksempel. Og soverommet er et av de rommene som virkelig er viktige når det kommer til nettopp dette. For alt fra interiøret til fargen på veggene teller. 

Når man skal innrede et soverom er det viktig at man tenker over at det nettopp er et rom der man skal sove. For alle de estetiske faktorene som vi velger inn på rommet vårt, er med på å påvirke hvordan vi sover, og ikke minst hvor lett det er for oss å sovne. Det høres kanskje rart ut, men det er for eksempel lettere å sovne når rommet er malt i en rolig farge fremfor en mer aktiv farge. Det vi ser, registreres i hjernen og selv om vi ikke bevisst tenker over det, blir vi påvirket. 

Vi mennesker liker dårlig at det er ting som vi ikke legger merke til som påvirker oss, men hvis man ser på det på en annen måte, så kan man si at det masse verktøyer vi kan bruke for å legge best mulig til rette for oss selv. Det er det det handler om, og det er en mulighet vi kan bruke. Det å velge duse farger, en estetikk man liker og som ikke er for rotete, er bra for søvnen vår. 

Previous Post

Next Post