Metamedisin

Et online magasin

Dekorer hjemmet ditt med beroligende farger

Dekorer hjemmet ditt med beroligende farger!

31/05/2018 MadEye Digital 0 Comments

Tror du at fargene i stuen din i form av pynteputer, tepper, lakener og andre rom bare er der for å gi stil og visuelt interesse? Aldeles ikke! Fargene i hjemmet er ikke bare en direkte refleksjon av personligheten din, men de påvirker også humøret og tankene ens hver dag – selv om det er subtilt.

Det er vitenskapen bak fargepsykologi: at farger påvirker oss alle på mange måter, avhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og klima. Det er derfor det er så viktig å fokusere på de nyanser du bringe inn i hjemmet ditt.

Hvis det er en ting vi vet, er det at en bolig må ha en beroligende innflytelse på alle som kommer til hjemmet ditt. Hvis du ønsker mer innredningsinspirasjon, kan du lese flere artikler her.

Romsfarger og effektene deres

Før vi framhever de mest beroligende fargene til hjemmet ditt, vil jeg gjerne først si at det finnes tre forskjellige typer farger:

  • aktive
  • passive
  • og nøytrale

Det som gjør det morsomt og leke med farger, er at man enkelt kan matche enhver rommets farger til sine personlige ønsker, smak og rommets formål. Derfor må man bruke beroligende farger på vegger, møbler og dekorasjoner, hvis man gjerne vil ha en rolig effekt i et rom.

Lyse farger er utvidende og luftige og mørke farger er sofistikerte og varme.

  1. Blå

Definitivt en av de mest populære valgene når det gjelder beroligende farger. Blå er ideelt for å roe sinnet og redusere spenninger. Blå sies å få ned blodtrykket og slappe av hjertefrekvensen.

Fargen er best brukt i soverom på grunn av sin evne til å hjelpe folk med å sove.

  1. Lilla

Lilla er ganske nær fargen blå, og dette er hvorfor lilla også er effektiv i å stimulere en fredelig følelse og bringe sjelen indre balanse. Bare husk at du ikke ønsker å velge en lilla fargetone med for mye svart i det ettersom dette vil resultere i et kaldt miljø.

  1. Rosa

Synes du at rosa kun er reservert for små jenters soverom? Selv om det er perfekt for en leken og feminin look, er rosa en av de mest populære beroligende fargene. Rosa er ganske effektiv i å gi ro til energien i et rom, spesielt innen troen om feng shui.

Rosa er også godt å bruke på bad, siden fargen er mild til morgen og passer ofte til mange av de mange bøtter og beholdere med kremer, sminke og hårprodukter.

  1. Grønn

Fordi fargen grønn symboliserer natur, er grønne nyanser visuelt beroligende og gir en følelse av ro og stillhet. Tenk på hvor beroligende det er å sitte på en benk i parken omgitt av frodige trær og pent trimmet gressplener.

  1. Grey

De fleste anser at grå er en kjedelig, deprimerende og kald farge. Men nyanser av grått kan faktisk gi en ganske beroligende og kjølende følelse, noe som mange liker. Etters det er en nøytral farge, fungerer den godt med alle møbler og kunstverk. Derfor er den også optimal at dekorere och matche med!

Du kan sjekke ut flere fantastiske innredningsartikler her.

Previous Post

Next Post